Kokenut ammatti linja-autonkuljettaja

Kuljettajien tarinoita

KULJETTAJAMME (KIRJOITETTU 2016)

Seuraavaksi esittelyssä ne henkilöt, jotka pitävät autot liikkeessä päivästä toiseen eli kuljettajamme.
Yrityksessämme on tällä hetkellä reilu 40 linja-autokuljettajaa, joista muutamiin pääsette tutustumaan nyt.

Heikki

Heikin pääasiallinen tehtävä on kuljettajana työskentely. Hän ajaa linjaliikenteen lisäksi myös tilausajoja. Kuljettajan töiden ohella hän työskentelee myös varikolla ja tekee tarpeellisia talon hommia.

Oubussilla Heikki on ollut linja-autonkuljettajana noin kolme vuotta ja autoalalla hän on työskennellyt jo yli 15 vuotta. Kuljettajana työskentelemisen väliin on mahtunut myös myyntitehtävien parissa työskentelyä. Autoala onkin Heikillä veressä sillä myös hänen isänsä sekä isoisänsä olivat alalla. Hän onkin ollut aina alasta kiinnostunut.

Merkki työn mielekkyydestä Heikistä on, että hymyilyttää lähteä aamulla töihin, eikä se stressaa turhaan ja juuri sellaista hänen mielestä työnsä on. Hän nauttii työssään ajamisen lisäksi asiakkaiden kanssa käydystä kanssakäymisestä. Hänestä on mukavaa jutella asiakkaiden kanssa ja vaikuttaa heidän päiväänsä positiivisella asenteella ja hyvin tehdyllä työllä.

Heikki kokee, että bussiliikenne on tärkeä osa yhteiskunnan jokapäiväistä toimintaa. Monet ihmiset kulkevat työmatkansa busseilla, joten hyvä bussiliikenne mahdollistaa ihmisten pääsyn töihin sekä kouluun ja näin ollen laittaa aamun käyntiin. Myös hyvä asiakaspalvelu voi saada asiakkaan hyvälle mielelle, mikä vaikuttaa heidän päiväänsä.

Vapaa-ajalla liikutaan ja palaudutaan työstä. Heikki nauttii muun muassa mökkeilystä, metsästyksestä ja kalastuksesta. Matkustelu ja uusien paikkojen näkeminen on myöskin lähes harrastus. Riittävä kuntoilu ja palautuminen on myös Heikille tärkeää työn kannalta.

Kirjoittaja: kesätyöntekijä 

Ari

Seuraavana esittelyssä Ari, joka hymyssä suin ylpeänä mainitsee olevansa neljänneksi kauiten meillä työskennellyt kuljettaja.

Ennen linja-autonkuljettajan uraa Ruotsissa syntynyt Ari toimi pitkään yrittäjänä niin Oulunsalossa kuin ympäri Eurooppaa ja matkapäiviä vuodessa kertyi jopa 300. Yrittäjyyden ohella viikonloppuisin hän teki portsarin hommia ympäri Pohjois-Suomea.

Edellisistä työtehtävistä on ollut apua myös nykyisessä työssä, eikä kissa vie kieltä vaikka asiakas ei puhukaan Suomea tai on nauttinut muutaman huurteisen liikaa. 


Vapaa-ajallaan Ari viihtyy myös ratin takana kuljettaessaan viittä lastaan ympäri kaupunkia jalkapallo-, jääkiekko- ja budo-harjoituksiin. Ari on pitkään harrastanut eri kamppailu- ja itsepuolustuslajeja, joten kannattaa kaksi kertaa miettiä ennen kuin alkaa tätä kaveria haastamaan.

 

Ilpo

 

Heinäpäästä kotoisin oleva palijasjalakanen oululainen, Ilpo, saapuu kuvaukseen tuttu hymy huulilla ja pilke silmäkulmassa.

Edellisessä työpaikassa 36 vuotta erilaisissa tehtävissä viihtynyt herra uudelleenkouluttautui 6 vuotta sitten linja-autonkuljettajaksi.
Asiakaspalveluhenkinen Ilpo kommentoi nykyistä työnkuvaa lyhyesti ja ytimekkäästi naurahtaen: ”Tämähän on mukavaa hommaa”.


Tuli taivaalta sitten vettä, lunta tai räntää, Ilpo saapuu töihin aina pyörällä ja nykyisin pienen painostuksen jälkeen myös kypärä päässä. Vapaa-aika kuluu pitkälti penkkiurheilun tai perheen parissa ja Ilpon voit bongata ainakin kesäisin raviradalta tai talvisin sulkapallokentältä.

Scroll to Top
Vieritä ylös