Meidän tiimi (2015)

MEIDÄN TIIMI 

Rauli Lindeman
Toimitusjohtaja / Yrittäjä

Oubus Oy:n pääomistaja ja toimitusjohtaja Rauli Lindeman. Linja-autoalalla hänen uransa alkoi lähes 55 vuotta sitten, kun hän syntyi oululaiseen linja-autoyrittäjäperheeseen. Virallisissa linja-autoalan johtotehtävissä ja yrittäjänä Rauli on toiminut 1980-luvulta lähtien, jolloin hän myös työnsä ohella opiskeli Vaasan Yliopiston Kauppakorkeakoulussa.

Edellisen yrityksensä myynnin ja muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen, oli vuonna 2009 hänen omien sanojensa mukaan aika tulla ”Back to the business”. Tällä hetkellä tärkeimpiin vastuualueisiin kuuluvat suuremmat tarjouskilpailut, kalustohankinnat sekä taloushallinnolliset tehtävät. Satunnaisesti voit kuitenkin nähdä hänet myös Citybussin ratin takana, ajamassa tilausajoja tai pesemässä kalustoa pesuhallissa.

Yrittäjällä virallista vapaa-aikaa ei ole, mutta työpaikan ulkopuolella hän viihtyy mökillään, jääkiekko-otteluissa tai reissun päällä milloin mistäkin. Ulkomaanmatkojen kohokohtia taitavat kuitenkin olla paikallisten linja-autojen katseleminen ja paikallisliikenteen toimivuuden arvioiminen.

 

Jukka Matti Mikkola
Ajomestari

Ajomestarimme Jukka Matti. Ajomestarin työtehtäviin kuuluu kuljettajien ohjeistaminen, työvuorosuunnittelu sekä ajojärjestelyt. Jukka Matti toimii siis kuljettajiemme lähimpänä esimiehenä ja pitää paikallisliikenteen paketin niin sanotusti kasassa.

Jukka Matin tapauksessa kokemuksesta ei tämä homma ainakaan jää kiinni, sillä työvuosia Oulunjoukkoliikenteen parista on kertynyt jo ruhtinaaliset 35. Ura alkoi 1982 linja-autokuljettajana Veljekset Pohjolalla, josta hän siirtyi ajomestarin työhön vuonna 1989 ja työskentely Koskilinjojen alaisuudessa jatkui aina syksyyn 2014 saakka. Vuonna 2014 Jukka Matti päätti kuitenkin iloksemme siirtyä uusiin haasteisiin ja liittyä Oubussin vahvuuteen. 
Esimiehenä Jukka Mattia pidetään hyvänä ja reiluna. Hän pyrkiikin aina kuuntelemaan kuljettajien mielipiteet ja mieltymykset sekä kerää työvuorotoiveet jokaiseen jaksoon. Henkilöstöjohtamistaitojen lisäksi tietotaitoa löytyy erityisesti rahastuslaitteista ja -järjestelmistä.
Vapaa-ajalla Jukka Matin voit suurimmalla todennäköisyydellä löytää ulkoilemasta Oulunsalon maastosta tai lomailemasta Rukalta.

Katja Pyyny
Ajomestarin sijainen / kuljettaja

 

Katjan virallinen tehtävänimike on linja-autonkuljettaja, mutta työviikkoon mahtuu usein paikallisliikenneajon lisäksi myös työvuorosuunnittelua, muita toimistotöitä sekä tilausajomatkoja ympäri Suomea.

Vuonna 2009 linja-autokuljettajan ammattitutkinnon suorittanut Katja on kuulunut tiimiimme muutaman vuoden. Työkokemusta on kertynyt jo Suomen lisäksi ulkomailta ja kolmen vuoden työkomennus Brysselissä sotilasedustajan kuljettajana on antanut eväitä myös kansainvälisten asiakkaiden kanssa työskentelyyn. Katjalta taipuu niin englannin, ranskan kuin kreikan kielikin ja harrastuksiinsa hän mainitseekin kieltenopiskelun. Kieltenopiskelun lisäksi Katjan vapaa-aika kuluu kahden tyttärensä ja käsitöiden parissa.

Katjan voit bongata siis niin Citybussin ratin takaa kuin tietokoneen äärestä toimistoltakin!

Juho Turpeinen
Korjaamopäällikkö


Juhon virallinen tehtävänimike ei taida olla tarkasti tiedossa kenelläkään, mutta yleisimmin kuullut ilmaukset ovat huoltoukko, Pelle Peloton ja ”joka paikan höylä”. Juhon ura alkoi vuonna 2003 linja-autonkuljettajana Pudasjärvellä, mutta vuosien mittaan työnkuva on vaihtunut ratin takaa auton alle. Reilu kolme vuotta Oubussilla työskennelleen Juhon vastuulla on nykyisin kaluston kunnossapito, huolto ja korjaus.

Jaurakkajärveltä (googleta, kun et tiedä missä se sijaitsee) kotoisin oleva Juho muutti Ouluun vuonna 2012, mutta murteesta kuulee vieläkin, ettei kyseessä ole paljasjalkainen oululainen. Harrastuksikseen hän mainitsee liikunnan sekä koiransa kanssa ulkoilun. Todellisuudessa kaikki tietävät vapaa-ajan kuluvan kavereiden autojen rassaamiseen ja pienten korjausten tekemiseen bussien päätepysäkeillä.

Scroll to Top
Vieritä ylös